Residential Project Update – The Artist’s Home & Gallery

Hello again readers,
This week I decided to continue my review of older projects, giving them a second look to improve the overall design and functionality. I chose to update this project that I created back in 2012 and posted on my blog(see post). The original design was captivating, but it lacked good flow between the spaces and contained a lot of wasted space particularly in the kitchen. I revamped the floor plan completely and added a lav to the gallery space as well as giving each of the 3 bedrooms its own bath. I eliminated the library area on the second floor, relocated the stairs and eliminated the basement. I also added a pool and pool house to the program. I feel that the kitchen is by far the most improved space in the new design with its own pantry area and desk space. This design was always about the circle but this iteration manages to take the circles and fuse them into a more complex and polished design. Below is a new gallery of images with the new floor plans.

Image Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *